שנת שירות

בחוגי סיירות של קק"ל // מחזור תשפ"ח

מה עושים בשנת השירות?

הש"שינים בחוגי סיירות הם אנשי חינוך הפועלים בדרך מדהימה שאין לה תחרות: יציאה בלתי אמצעית אל השטח בקבוצה קטנה ובתהליך ארוך טווח. פשוט כי אנחנו מאמינים שהשטח הוא הכלי הבסיסי הטוב ביותר להעברת תהליך חינוכי משמעותי.

באמצעות השטח וההזדמנויות החינוכיות המתרחשות בו, בשילוב חברי הקבוצה האיכותית והמדריך שמהווה דוגמא אישית – ניתן לחנך בני נוער מכל קצות הקשת החברתית, לעצב את דמותם, ולהוביל לעתיד טוב יותר – להם ולנו.

טיולים עצמאיים של מדריך עם קבוצה קבועה וקטנה אינו דבר מובן מאליו כיום. חוגי סיירות קק"ל הינו אחד הארגונים האחרונים במדינה המשמר את הטיילות הבלתי אמצעית בכל רחבי הארץ.
כחלק מתפיסה זו, מבלים הש"שינים שלנו במצטבר מחצית משנת השירות – בשטח!

אז מה זה

אומר תכלס?

העבודה המרכזית של הש"ש בחוגי סיירות היא הדרכת הקבוצות שלהם – החוגים
כש"ש תדריכו שלושה חוגים, בגילאים שונים וממקומות שונים. כל חוג תפגשו פעם בשבוע לפעולה – מפגש של שעתיים בסביבה הקרובה, ופעם בחודש לטיול בסופ"ש. בנוסף תצאו לטיולים ארוכים יותר של 3-4 ימים בחופשים הגדולים.
מעבר להדרכת בחוגים האישיים שלכם, תובילו פרויקטים ירוקים בקהילה במסגרות פורמליות

וא-פורמליות נוספות בעיר.

וכמובן פרויקטים אזוריים וארציים של החוגים – שותפות והדרכת השכבות הבוגרות בארגון, הובלה ותכנון של אירועי ניווט וסקרי שטח, פיתוח ההדרכה באיזור הפעילות ועוד!

איך תדעו לעשות את כל זה? שנת השירות נפתחת בקורס מדריכים אינטנסיבי שיקנה לכם את הכלים ליציאה לדרך. במהלך השנה ימי ראשון בשבוע הם ימי מנוחה והעשרה, חצי מהם יוקדשו לימי למידה ארציים ואזורים שימשיכו לפתח אתכם אישית וחצי מהם יהיו לבחירתכם כקומונה, לטיולים, מנוחה ועוד.

את מי אנחנו מחפשים?

אם אתם אנשי חינוך בנשמה, עם אהבה אמיתית לטבע ועולם הטיילות, כאלו שמחפשים לעשות שינוי
מקומכם איתנו!

רוצים להצטרף להרפתקה?

זמינים תמיד

הקומונה!

חלק משמעותי נוסף הוא הקבוצה. הקומונות בחוגי סיירות מונות כ5-7 ש"ש שיחד מנהלים חיים משותפים.
ביחד עם חבריכם לקומונה, תצאו לטיולים, תשטפו כלים, תכינו הדרכות, תתמודדו עם האתגרים של השנה ותצאו מחוזקים יחד מהשנה הזאת.

חיי קבוצה הם לא דבר קל ולכן חשוב לנו שיהיה לכם את כל הליווי והחניכה הנדרשים. ילווה אתכם "מדריך הקומונה", אחד מרכזי האזור, שידאג לרווחתכם במהלך השנה, מקצועית ואישית.
פעם בשבוע נעצור "לליוי קומונה" מפגש של כמה שעות עם "מלווה הקומונה", איש צוות המגיע לרוב מעולמות הטיפול והליווי, בו צוחקים, פורקים ומאבדים את חוויות השבוע.

כיום פרוסות בארץ 9 קומונות של חוגי סיירות:
בית שאן // עכו // חיפה // פרדס חנה //  תל אביב // בית שמש // נתיבות // באר שבע //  דימונה.
עבודת הש"שינים מתרחשת בערים אלו ובאזורים שסביבם.